Nieuws

Stam hout pallets & kisten b.v.  - foresco

Op woensdag 30 augustus 2023 is Stam Hout Pallets & Kisten B.V. toegevoegd aan de Foresco bedrijven! Natuurlijk kunt u op ons blijven rekenen als het gaat om houten verpakkingen. Ons assortiment wordt zelfs uitgebreid! Klik op de afbeelding en lees meer over de overname in onderstaand bericht. 

 

onze kwaliteits- en milieucertificaten zijn weer velengd!

Na de gebruikelijke controle door LRQA zijn onderstaande certificaten weer verlengd, en wel tot 30-06-2026. Klik op de afbeelding om het certificaat te downloaden.

ISO 9001:2015 

ISO 14001:2015 

 

 

Waar komt ons hout vandaan?

Het hout dat de Nederlandse pallet- en emballage-industrie verwerkt, komt alleen uit aangelegde bossen van verschillende Europese landen. Lees wat de EPV hierover schrijft door te klikken op deze link.

(Bron: EPV)

 

Ook WIJ ZIJN trots lid van branchevereniging epv

Over de EPV:

Nederlandse producenten, handelaren en reparateurs van houten verpakkingen, zoals pallets, kisten en exportverpakkingen, hebben zich verenigd in de Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV), opgericht in 1950. EPV is een goed georganiseerde, moderne brancheorganisatie. Vanuit de overtuiging dat we samen meer voor elkaar krijgen dan alleen, werken wij met onze leden samen aan:
• een duurzame houtketen en duurzaam bosbeheer.
• de promotie van hout als grondstof voor verpakkingen.
• innovaties en onderzoek in de keten.
• keurmerken en samenwerkingsverbanden.
EPV-leden
Onze leden hebben een aandeel van 80% van de productie in Nederland van houten pallets, kisten en kratten en industriële en exportverpakkingen.
(Bron: EPV)

 

STAM HOUT PALLETS & KISTEN IN HET NIEUWS

Vakblad Houtwereld, hét vakblad voor alles wat met hout te maken heeft, bestaat eind dit jaar 75 jaar. In het kader daarvan interviewen zij voor hun vaste rubriek "IN BEDRIJF" bedrijven met een minstens even lange geschiedenis in deze branche. Ook wij zijn door hen geïnterviewd! KLik op de afbeeldingen (2 pagina's) om het interview te kunnen lezen. 

    

 

24 feiten over hout in de circulaire economie

Nederland moet steeds meer een groene, circulaire economie worden. Dat betekent dat o.a. het gebruik van duurzame grondstoffen en terugwinning van energie.

Klik op de poster om te lezen welke 24 feiten het EPV voor u op een rijtje heeft gezet.

 

 

09-03-2022

de russische invasie vs economische en financiële implicaties

Ook het CEI-Bois (de European Confederation of Woodworking Industries) en het EOS (de European Organization of the Sawmill Industry) delen hun zorgen over de impact van de russische invasie in oekraïne en de daarmee samenhangende economische en financiële implicaties.  

Lees wat zij hierover hebben gepubliceerd via deze link.

 

07-03-2022

Het conflict in oekraïne veroorzaakt aanzienlijke druk op de levering van pallets en verpakkingen in europa

Klik op de afbeelding om te lezen wat de FEF PEB hierover schrijft.

(Bron: FEFPEB, EPV)

 

april 2022

De opgelegde sancties door en de impact daarvan

De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land. Hout uit Rusland en Belarus voldoet bijv. niet meer aan de EUTR-regels (die een halt toe roepen aan de handel in illegaal hout naar de EU. Hout uit deze landen wordt nu aangemerkt als illegaal hout). De EPV (Emballage- en Palletindustrie Vereniging) staat achter de opgelegde sancties, maar maakt zich ook zorgen. Nederland importeert veel hout uit de regio Oost-Europa en het is dan ook te verwachten dat het wegvallen van dit volume zijn effect zal hebben op de levering van houten producten zoals pallets, kisten en kratten. Lees hier  (of klik op de afbeelding) wat de EPV hier verder over schrijft. 

 

28-02-2022

Inval Rusland - oekraïne en de gevolgen daarvan

Gisteren publiceerde de EPV een artikel over de situatie in de wereld. "De inval van #Rusland in #Oekraïne baart de wereld zorgen. Serieuze politiek-militaire instabiliteit van deze omvang leek in #Europa niet meer denkbaar. Toch is dit nu de realiteit.
De #EU heeft het afgelopen weekend sancties afgekondigd die de handel met #Rusland en #Belarus aan banden legt. Ook de handel in #hout valt hieronder. #Nederland importeert een enorm volume aan hout uit de regio #Oost-Europa en het is dan ook te verwachten dat het wegvallen van dit volume zijn effect zal hebben op de #levering van #houten producten, zoals #pallets#kisten en #kratten", aldus EPV.

(Bron: EPV)


Lees het volledige artikel via

deze link.

 

EPVisie november 2021

Bent u ook benieuwd naar wat de houtprijzen de komende maanden gaan doen? Lees wat de EPVisie van november hierover schrijft. Klik op de afbeelding om het volledige artikel te kunnen lezen.

 

oktober 2021

75 JAAR LEVERANCIER VAN HOUTEN VERPAKKINGEN – “GESNEDEN VAN HET GOEDE HOUT”


Stam Hout Pallets & Kisten B.V. is een begrip in de regio en ver daarbuiten. In 1946 was het een feit: de heer W. Stam sr. begon met het maken van houten kisten en stond daarmee aan het begin van wat nu een gerenommeerd bedrijf is: Stam Hout Pallets & Kisten B.V. In de houtverwerkende industrie is ons bedrijf niet meer weg te denken. Wij staan ​​bekend om de goede kwaliteit van onze producten en scherpe prijzen. De ontwikkelingen op de houtmarkt worden nauwlettend gevolgd, zodat onze klanten altijd een eerlijke prijs betalen. Deze maand bestaat ons bedrijf 75 jaar! Mede door het zakelijk inzicht en de inbreng van zowel de heer L. Stam sr. (zoon van de oprichter) als dhr. L. Stam Jr. (kleinzoon van de oprichter) is het bedrijf enorm gegroeid. Economische omstandigheden zien wij niet als een probleem, maar altijd als een uitdaging. Dat is de kracht van ons bedrijf en dat zal ook in de toekomst leidend blijven. Daarnaast hechten wij veel belang aan duurzaamheid. Bijdragen aan een circulaire economie, milieuvriendelijk inkopen en produceren, ontziet het klimaat. Hiervoor zijn wij recentelijk gecertificeerd door Lloyd's Register met het behalen van het certificaat volgens ISO-norm: ISO 14001. Op deze manier dragen wij bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

STAM HOUT PALLETS & KISTEN B.V. IN HET NIEUWS 

Vanwege ons 75-jarig bestaan, zijn wij geinterviewd door het EvoFenedex Magazine. Een mooi artikel met een 360 graden blik is daarvan het resultaat! Lees het volledige artikel door op onderstaande afbeelding te klikken, en klik vervolgens op de pagina die uw wilt lezen.

(Bron: EveFenedex)

 

Stam Hout Pallets & Kisten B.V. in het nieuws - MEI 2020

wij ontvingen een award! 

Met trots delen wij u mee dat wij vorige week een award uitgereikt hebben gekregen door Lloyd’s Register. Leuk om in deze tijd iets positiefs en feestelijks te melden! Wij hebben nl. al sinds 1990 het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Wij waren 30 jaar geleden het eerste palletbedrijf in Nederland die het certificaat in de wacht sleepte. Inmiddels is deze certificering niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. “Wereldwijd behaalden meer dan 1 miljoen organisaties hun ISO 9001 certificering. Deze norm is daarmee de belangrijkste zakelijke documentatie die ooit is opgesteld”, aldus Lloyd’s Register. Naast het award wat wij uitgereikt kregen, is ons certificaat ook weer met 3 jaar verlengd. Daarnaast zijn wij bezig om een certificaat te behalen voor milieumanagement. U zult hier later meer over horen.

 

 

 

 

 

goed nieuws over houten verpakkingen: 

Het gerenommeerde Duitse Institut für Holztechnologie in Dresden presenteerde de uitkomsten van een vergelijkend onderzoek naar de hygiëne van houten en kunststof pallets. Conclusie: houten ladingdragers zijn tot 13 keer beter in staat om bacteriën uit te roeien.

Klik op de afbeelding hieronder om het volledige artikel uit EPVisie te lezen.

 

de kracht van hout

Hout is de meest duurzame, milieuvriendelijke grondstof die er is voor verpakkingen. Het gebruik van houten pallets en verpakkingen helpt om ons klimaat te beschermen en draagt bij aan de reputatie van uw bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vele voordelen van hout vormen de basis voor onze communicatiestrategie, die de titel ‘De Kracht van Hout’ heeft gekregen.

 

Houten pallets en verpakkingen kunnen eindeloos worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. In de eindfase, als hout wordt verbrand, wordt energie teruggewonnen. Hout is bovendien de grootste leverancier van biomassa. Deze kringloop van hout is ook nog eens CO2 neutraal, 1 m³ hout bespaart 0,8 ton CO2 ten opzichte van alternatieve materialen, zoals kunststof. Er bestaat geen grondstof die dezelfde kwalificaties heeft.

De PR-commissie van de EPV heeft verschillende communicatie-uitingen beschikbaar om deze boodschap duidelijk over te brengen: Deze specifieke communicatiemiddelen kunnen leden gratis downloaden in het ledendeel.

Promotieboekje 'De kracht van Hout'

Om het gebruik van houten verpakkingen op te stuwen in de vaart der volkeren heeft EPV een promotieboekje uitgebracht waarin de voordelen van hout ten opzichte van kunststof nog eens duidelijk op een rijtje worden gezet.

 

In ‘De Kracht van Hout’ wordt hout als oneindige en duurzame grondstof gepromoot en worden vooroordelen over hout weggenomen.

Klik hier om het promotieboekje ‘De Kracht van Hout’ in te zien.

Leden kunnen het boekje gratis aanvragen door een e-mail te sturen naar: info@epv.nl

Bron: EPV

 

Circulaire economie

 

 

Bron: EPV

 

Lidmaatschap branchevereniging epv

Met trots zijn wij lid van de branchevereniging EPV (Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging).

Lees het artikel over ons uit EPVisie nr. 52 (pagina 3) door op de afbeelding te klikken.