Nieuws

! Door de brexit zijn er per 01-01-21 nieuwe regels van toepassing! HEEFT U KLANTEN IN HET VERENIGD KONINKRIJK of krijgt u producten uit het verenigd koninkrijk aangeleverd die verpakt zijn in/op een houten verpakking? 

Let dan op! Vanaf 1 januari mogen alleen houten pallets met een HT-keurmerk de oversteek tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie maken. 

Lees in onderstaand artikel wat Trouw hierover schrijft: 

Klik hier 

 

Groeiende vraag stuwt houtprijzen omhoog / Internationale houtmarkt kraakt

Wereldwijd stijgt de vraag naar hout. Tekorten dreigen, prijsstijgingen zijn onvermijdelijk. De houtverwerkende industrie in Nederland maakt zich grote zorgen.

Het is niet de eerste keer dat producenten, reparateurs en handelaren in houten verpakkingen de alarmbel luiden. Het evenwicht op de houtmarkt is totaal verstoord. De vraag naar hout groeit wereldwijd, de beschikbaarheid staat onder druk. De prijzen op de internationale houtmarkt stijgen fors. 

Lees in onderstaand artikel wat het EPV hierover schrijft:

Klik hier 

 

De Nederlandse houten pallet- en verpakkings industrie heeft te kampen met een tekort aan hout op de wereldwijde houtmarkt.

Bij de zagerijen zijn er kleinere voorraden beschikbaar en dit zet de prijzen voor rondhout onder druk. Lees in onderstaand artikel wat het EPV hierover schrijft:

Klik hier 

 

Iso 14001:2015 behaald!

Met gepaste TROTS melden wij u dat wij onlangs het ISO 14001:2015 certificaat hebben behaald, gecertificeerd door Lloyd's Register. "Met Milieu Managementsysteem certificering volgens de ISO 14001 norm laten organisaties zien, dat zij zich blijven inzetten voor het verbeteren van hun milieuprestaties", aldus Lloyd's Register.

 

 

houten verpakkingen: Duurzaam en hygiënisch

Al vanaf 2018 scoort de houten verpakkingsindustrie 77% op de ladder van recyclebare verpakkingen. Vanaf 2025 zou dit percentage moeten liggen op 74%, volgens de Nederlandse eisen. De houtverwerkende industrie zit daar dus al een paar jaar ruim boven. Goed nieuws!
Lees onderstaand artikel van Houtwereld hierover.

https://www.houtwereld.nl/houtnieuws/hout-voldoet-al-aan-nieuwe-hergebruiksnorm/

 

(Bron: Houtwereld, foto: Dongen Pallets / RawCatMedia)

Stam Hout Pallets & Kisten B.V. in het nieuws - MEI 2020

wij ontvingen een award! 

Met trots delen wij u mee dat wij vorige week een award uitgereikt hebben gekregen door Lloyd’s Register. Leuk om in deze tijd iets positiefs en feestelijks te melden! Wij hebben nl. al sinds 1990 het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Wij waren 30 jaar geleden het eerste palletbedrijf in Nederland die het certificaat in de wacht sleepte. Inmiddels is deze certificering niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. “Wereldwijd behaalden meer dan 1 miljoen organisaties hun ISO 9001 certificering. Deze norm is daarmee de belangrijkste zakelijke documentatie die ooit is opgesteld”, aldus Lloyd’s Register. Naast het award wat wij uitgereikt kregen, is ons certificaat ook weer met 3 jaar verlengd. Daarnaast zijn wij bezig om een certificaat te behalen voor milieumanagement. U zult hier later meer over horen.

 

 

 

 

Certificaat Lloyd's Register Quality assurance

 

Circulaire economie

 

 

Bron: EPV

 

Lidmaatschap branchevereniging epv

Met trots zijn wij lid van de branchevereniging EPV (Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging).

Lees het artikel over ons uit EPVisie nr. 52 (pagina 3) door op de afbeelding te klikken.

de kracht van hout

Hout is de meest duurzame, milieuvriendelijke grondstof die er is voor verpakkingen. Het gebruik van houten pallets en verpakkingen helpt om ons klimaat te beschermen en draagt bij aan de reputatie van uw bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vele voordelen van hout vormen de basis voor onze communicatiestrategie, die de titel ‘De Kracht van Hout’ heeft gekregen.

 

 

Wat is De Kracht van Hout?

Houten pallets en verpakkingen kunnen eindeloos worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. In de eindfase, als hout wordt verbrand, wordt energie teruggewonnen. Hout is bovendien de grootste leverancier van biomassa. Deze kringloop van hout is ook nog eens CO2 neutraal, 1 m³ hout bespaart 0,8 ton CO2 ten opzichte van alternatieve materialen, zoals kunststof. Er bestaat geen grondstof die dezelfde kwalificaties heeft.

De PR-commissie van de EPV heeft verschillende communicatie-uitingen beschikbaar om deze boodschap duidelijk over te brengen: Deze specifieke communicatiemiddelen kunnen leden gratis downloaden in het ledendeel.

Promotieboekje 'De kracht van Hout'

Om het gebruik van houten verpakkingen op te stuwen in de vaart der volkeren heeft EPV een promotieboekje uitgebracht waarin de voordelen van hout ten opzichte van kunststof nog eens duidelijk op een rijtje worden gezet.

 

In ‘De Kracht van Hout’ wordt hout als oneindige en duurzame grondstof gepromoot en worden vooroordelen over hout weggenomen.

Klik hier om het promotieboekje ‘De Kracht van Hout’ in te zien.

Leden kunnen het boekje gratis aanvragen door een e-mail te sturen naar: info@epv.nl

 

Bron: EPV