Europallets

Europallets

Een Europallet is een houten pallet met de afmetingen en specificaties die door de European Pallet Association (EPAL) vastgelegd zijn. De afmetingen zijn 800 x 1200 mm., met een inrijhoogte van 90 mm. De draaglast is ± 1500 kg. De pallet is te herkennen aan de klossen: op de linker en de rechter klos staat: 'EUR', 'EPAL' of 'UIC', op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever.

UIC, het samenwerkingsverband van Europese spoorwegmaatschappijen, ontwikkelde na de Tweede Wereldoorlog een pallet om het beladen van goederenwagons makkelijker te maken. Deze werd officieel EUR-pallet genoemd, maar raakte bekend als Europallet. De nationale spoorwegmaatschappijen hielden toezicht op de productie, sortering, distributie en reparatie van de pallets (Bron: Wikipedia)

Bij Stam Hout Pallets & Kisten B.V. kunt u kiezen voor zowel nieuwe Europallets, als gebruikte Europallets (A-keus). Deze pallets zijn gemaakt van Midden-Europees Vurenhout en zijn EPAL-gecertificeerd. Ook zijn ze HT-behandeld en voldoen aan de norm ISPM 15. Dit houdt in dat ze gebruikt kunnen worden voor export buiten Europa en geschikt zijn voor de voedingsindustrie. De prijzen van Europallets variëren en zijn gebaseerd op uitvoering en aantallen.