HT-Behandeling en drogen

HT-behandeling: Voldoen aan de strengste exportnormen

Steeds meer landen besluiten om zich te conformeren aan de internationale verpakkingsregels volgens de normen van ISPM 15. De belangrijkste richtlijn hierin is het feit dat houten verpakkingen voordat zij vrij geïmporteerd en/of geëxporteerd mogen worden, een zogenoemde hittebehandeling (HT-behandeling) moeten hebben ondergaan. Hierdoor neemt de vraag naar HT-behandelde verpakkingen in snel tempo toe.

Stam Hout Pallets & Kisten B.V. is door haar eigen hypermoderne droogkamers in staat om alle vereiste HT-behandelingen volledig in eigen beheer uit te voeren. Voordelen hiervan zijn:

  • Snelheid
  • Flexibiliteit
  • Kwaliteit
  • Lage kosten

De gehele HT-behandeling wordt computergestuurd geregeld en bewaakt. Indien u dit wenst, kan van de uitgevoerde behandeling een behandelrapport opgemaakt worden die als bewijs kan dienen voor uw klant dat de verpakking voldoet aan de eisen die zij stellen. Zie ook: algemene eisen internationaal, op de website van de SMHV.


 

Drogen: een kwestie van geduld.
Naast het geven van een HT-behandeling kan er in de droogkamer ook hout gedroogd worden. Het drogen van hout en/of houten pallets is een zaak van geleidelijkheid. Te snel vocht onttrekken aan het hout levert grote kans op scheuren op, terwijl de producten daarnaast ook nog eens kunnen krimpen of krom trekken. Dit willen we uiteraard voorkomen.