meer dan 75 jaar ervaring

Stam Hout Pallets & Kisten B.V.: al meer dan 75 jaar uw betrouwbare leverancier.

Professioneel team

Kennis en ervaring: wij hebben de juiste knowhow in huis.

Scherp geprijsd

U wilt een scherpe prijs maar ook de beste kwaliteit? Welkom bij Stam Hout Pallets & Kisten B.V.

Kwaliteit

Kwaliteit is van onschatbare waarde: Uw product op de juiste manier naar de juiste plek!

Duurzaam

Duurzaamheid: de behoeften van heden, aansluiten op de toekomst zonder die in gevaar te brengen.

Snelle levering

Uw product zo snel mogelijk naar uw klant? Bel of mail ons!

-> MOET UW VERPAKKING HT-BEHANDELD ZIJN?

Wat is ISPM 15?

De wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15) is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC) en vastgelegd onder de titel ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’.
De maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht.

Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM 15 wordt voldaan. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd. 

Soms maken landen niet bekend dat ze conform ISPM 15 werken of ISPM 15 geïmplementeerd hebben, maar wordt bij import daar wel naar gehandeld. Het is daarom aan te bevelen om voor die landen ook ISPM 15 behandeld en gemarkeerd verpakkingshout te gebruiken.

 

Fytosanitair certificaat

Zendingen met hout conform ISPM 15 hebben geen fytosanitair certificaat of plantenpaspoort nodig; het merkteken ISPM 15 is het bewijs dat het hout in orde is. Houten verpakkingen die zijn voorzien van het merkteken, bieden de garantie dat ze voldoen aan de eisen conform ISPM 15. Een apart behandel- of ander certificaat behoeft dan ook niet te worden verstrekt.

 

 

Onze Specialismen

Onze visie

Contact

* Dit veld is verplicht