meer dan 75 jaar ervaring

Stam Hout Pallets & Kisten B.V.: al meer dan 75 jaar uw betrouwbare leverancier.

Professioneel team

Kennis en ervaring: wij hebben de juiste knowhow in huis.

Scherp geprijsd

U wilt een scherpe prijs maar ook de beste kwaliteit? Welkom bij Stam Hout Pallets & Kisten B.V.

Kwaliteit

Kwaliteit is van onschatbare waarde: Uw product op de juiste manier naar de juiste plek!

Duurzaam

Duurzaamheid: de behoeften van heden, aansluiten op de toekomst zonder die in gevaar te brengen.

Snelle levering

Uw product zo snel mogelijk naar uw klant? Bel of mail ons!

-> MOET UW VERPAKKING HT-BEHANDELD ZIJN?

Veel gestelde vragen (met dank aan/bron SMHV)

1. Wat is verpakkingshout? Verpakkingshout is verpakkingsmateriaal gemaakt van massief hout (papier is uitgezonderd), bijvoorbeeld in de vorm van pallets, al dan niet met opzetranden en palletboxen), industriële verpakkingen zoals exportverpakkingen, kisten, kratten, haspels, stuwhout ect. die gebruikt worden voor ondersteuning, bescherming of transport van allerhande voorwerpen.

2. Welk verpakkingshout valt onder de definitie ISPM 15? ISPM 15 geldt voor houten verpakkingen: d.w.z. hout of houtproducten (uitgezonderd papier), die gebruikt worden voor ondersteuning, bescherming of transport van goederen. Dit betreffen pallets, al dan niet met opzetranden en palletboxen), industriële verpakkingen, exportverpakkingen, kisten, kratten, haspels, stuwhout ect.

3. Welk verpakkingshout valt NIET onder de definitie van ISPM 15? Hout dat er NIET onder valt (tenzij een land kan onderbouwen dat maatregelen gerechtvaardigd zijn (zie het ISPM 15 internationaal landenoverzicht op de website van SMHV): 

* Bewerkte producten die tot stand komen middels een productieproces met hoge temperatuur en/of hoge druk, zoals spaanplaat, OSB, multiplex, fineer, mdf, hdf, trespa ect.

* Houtdeeltjes die als verpakkingsmateriaal worden gebruikt en max. 6 mm. dik zijn, vormen in fytosanitair opzicht geen risico. Dit hout valt niet onder de maatregel ISPM 15, tenzij een land kan onderbouwen dat maatregelen zijn gerechtvaardigd. Aanbevelingen van ISPM 15 is om gebruik te maken van ontschorst (Debarked = DB) hout.

* Bamboe producten vallen niet onder de definitie van hout in de ISPM 15 definiëring en daarmee geld ISPM 15 niet voor bamboe producten.

Onze Specialismen

Onze visie

Contact

* Dit veld is verplicht