Over 75 years of experience

Stam Hout Pallets & Kisten B.V.: for more than 75 years your reliable supplier

Professional team

Knowledge and experience: we have the right know-how

Competitively priced

You want a competitive price but also the best quality? Welcome to Stam Hout Pallets & Kisten B.V.!

Quality

Quality is invaluable: Your product to the right place in the right way!

Sustainability

Sustainability: the needs of today, connecting to the future without endangering them.

Fast delivery

Do you want to send your product to your customer as quickly as possible? Call or email us!

-> MOET UW VERPAKKING HT-BEHANDELD ZIJN?

Wat is ISPM 15?

De wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15) is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC) en vastgelegd onder de titel ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’.
De maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht.

Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM 15 wordt voldaan. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd. 

Soms maken landen niet bekend dat ze conform ISPM 15 werken of ISPM 15 geïmplementeerd hebben, maar wordt bij import daar wel naar gehandeld. Het is daarom aan te bevelen om voor die landen ook ISPM 15 behandeld en gemarkeerd verpakkingshout te gebruiken.

 

Fytosanitair certificaat

Zendingen met hout conform ISPM 15 hebben geen fytosanitair certificaat of plantenpaspoort nodig; het merkteken ISPM 15 is het bewijs dat het hout in orde is. Houten verpakkingen die zijn voorzien van het merkteken, bieden de garantie dat ze voldoen aan de eisen conform ISPM 15. Een apart behandel- of ander certificaat behoeft dan ook niet te worden verstrekt.

 

 

Our Specialisms

Our vision

Contact

* This field is required